sahaya header
European flag Sahaya.eu Donate now
   

sahaya logo

a USA-based 501(c)3 nonprofit organization (tax ID: 68-0434770)

NEW: NON-CASH DONATIONS

We can now also accept som non-cash items (e.g, old cars/boats, electronics, gift cards, etc), via our partnership with idonate.com. Tax receipts are provided.

Click HERE to get started.

Vehicle
Phone
Gift card
Commodities

Sign Up for Email Updates

"Sahaya song" by Sandeep Khurana

Sahaya on Facebook
 

twitter

Indian embroidered cards Indian cards
Quick links:
Orphan support programs
support hiher education
support a school
AmazonSmile

When you shop online, use Goodshop.com as your portal to over 5,000 retailers ranging from Sports Authority to Ulta and Staples. With every purchase you make, you will save money and Goodshop will donate up to 20% of what you spend, enabling Sahaya International to continue our important efforts, thanks to you! It only takes a moment to sign up and designate Sahaya International as your cause

Goodsearch
In addition, using Goodsearch as your search engine, you can earn 1 penny per search for Sahaya. Click on the picture above or here to get started. If you sign up and designate Sahaya International as your cause, you can even track how much you've earned for Sahaya International!

Cash Back
Use Giving Assistant to save money and support Sahaya International Inc.

Giving Assistant is free! Use it to make automatic donations to Sahaya International Inc.. 3-30% of your purchase prices at Home Depot and 3000+ retailers can go to help us.

KA EKEREN STEUNT
SAHAYA INTERNATIONAL

(click here for an English version of this page)

sahaya logo
Project:

Sponsoring nieuw schoolgebouw voor de Jawahar Matriculation School (basisschool te Andimadam in de deelstaat Tamil Nadu, Zuid-India)

school children

 

Sahaya International is een hulporganisatie gesticht door Koen Van Rompay, een oud-student diergeneeskunde van de Universiteit Antwerpen. Toen hij in 1997 als onderzoeker een aidsconferentie bijwoonde in Chennai, het vroegere Madras, werd hij vol in het hart getroffen door de massale armoede en gezondheidsproblemen. In plaats van met het gemakkelijke alibi van de machteloosheid de blik af te wenden, besloot hij iets te doen. Sahaya International was geboren.

Heel veel aandacht gaat naar de hiv/aidsproblematiek. India telt ongeveer 6 miljoen besmette mensen. Veel mannen zoeken werk buiten hun dorp. Ze zijn maandenlang van huis, nemen seksuele risico's en krijgen hiv. Ook hun vrouw raakt besmet, en de problemen zijn niet meer te overzien.
Sahaya International in samenwerking met de plaatselijke organisatie Rural Education Action Development, gaan tot het uiterste om het bewustzijn rond hiv en aids te vergroten. Er worden voordrachten gegeven op scholen, foldertjes wijzen expliciet op de gevaren en de lokale barbiers krijgen een opleiding om hun klanten correct te kunnen voorlichten. Dit proces van bewustmaking beoogt het verder uitdijen van de epidemie tegen te gaan, stigmatisering van besmette personen te voorkomen en de zorg voor wie direct of indirect door de ziekte wordt getroffen te bevorderen.

Kinderen van wie de ouders door aids zijn gestorven behoren doorgaans tot de armste van de armen. Om zoveel mogelijk jongeren een toekomst te geven, werkte Koen Van Rompay een sponsorprogramma uit. Voor 26 euro per maand kan een aidsweesje naar school gaan, krijgt het de voeding die hij of zij nodig heeft en wordt er geinvesteerd in projecten die de familie van het kind een inkomen kunnen opleveren (bijvoorbeeld melkvee, kippen of een naaimachine). Door deze kindsponsoring hebben onze leerlingen en personeelsleden al 10 weesjes terug een toekomst gegeven.

Voor zover de financiele middelen het toestaan is Sahaya International graag bereid de meest uiteenlopende sociale, economische en educatieve ontwikkelingsprojecten te ondersteunen. Zo beheert de organisatie momenteel al een vijftal scholen in Andimadam en omgeving. Een van deze scholen is de Jawahar Matriculation School. Deze basisschool is ondergebracht in een gehuurd gebouw. Op het einde van het schooljaar 2007-2008 zal de eigenaar het huurcontract opzeggen om de grond te kunnen verkavelen voor de oprichting van winkeltjes. De school dreigt dan letterlijk op straat te belanden!

Om een blijvende, structurele oplossing te geven aan dit nijpende probleem, heeft het Koninklijk Atheneum Ekeren het plan opgevat een nieuwe school (grond + gebouw) aan de kinderen van de Jawahar Matriculation School te geven. Er worden verschillende activiteiten ingericht om het nodige geld bijeen te brengen:


In september 2007 werd gestart met een pennenverkoop. De derde tot en met de zesde jaren verkochten 1634 pennen!
teacher and student
teachers
Beste pennenverkoper was Nick De Pré (3 HW) met 93 pennen! Om de leerlingen extra te motiveren, lieten Paul Brosius, Kris Henderieckx en René Mariën zich een nieuw kapsel aanmeten.

Begin oktober 2007 volgde een bijzonder succesvolle oud-leerlingenavond waarop het Sahayaproject aan oud-leerkrachten en oud-leerlingen werd voorgesteld. Tijdens een gezellig etentje werden herinneringen uit de "goede oude tijd" opgediept. Een tombola met mooie prijzen en een stille veiling brachten extra fondsen binnen voor het goede doel.

 

Op zaterdag 20 oktober 2007 werd een aangename parkloop georganiseerd. Onder een staalblauwe hemel kon Ben Rottiers (acteur uit FC De Kampioenen) dit sportieve evenement voor het goede doel opstarten.

start of run
Marleen Merckx
Ben Rottiers start samen met onze leerlingen.
Marleen Merckx, actrice uit "Thuis", kwam signeren.
Tombola
the winner of the raffle
Paul Verlodt, coordinator Sahayaproject, bij de trekking van de tombola.
De hoofdprijs, een prachtige moutainbike, werd gewonnen door de moeder van Femke Wilms.
students
students
Gekst geklede lopers:
Charlotte Aerts (2 Lb), Corinne Heyrman (2 La), Tess Van Santvoort (2 La), Femke Wilms (2 MoWeb)
Prijs voor de meeste gelopen rondjes (92):
Lander Clemens (2 Lb), Christian Khomiakov (2 Lb), Arne Lambert (2 Lb), Witto Van Oijstaeijen (2 Lb)
students
students
Prijs voor het grootste effectief bijeen gelopen sponsorbedrag (328,1 euro): Aster Boeye (3 Lw), Lune Horemans (3 Lw), Kimia Namadchi (3 Lw), Sigrid Van Elst (3 Wt).
Samen hebben we 2120 euro bijeengelopen!

Donderdag 15 november en vrijdag 16 november 2007 kwamen Koen Van Rompay, stichter van Sahaya International, en de Indische Mary Philip naar onze school. Aan de hand van prachtige, zeer interessante presentaties, konden leerlingen en leerkrachten kennis maken met de realiteit van het dagelijkse Indische leven. Eten, kledij, sieraden, problemen van armoede en gezondheid kwamen op een zeer aanschouwelijke manier aan bod. Koen gaf ons een goed idee van de werkwijze bij de bouw van een school in Zuid-India.

Koen teaching students
students
students
students
students
students
donation of check
Mary, Paul and Koen
Aansluitend werd een cheque van 6400 euro overhandigd met het tot dan toe bijeengebrachte geld.
Drie zeer tevreden mensen: Mary Philip, Paul Verlodt (coördinator Sahayaproject) en Koen Van Rompay (stichter Sahaya International).

Verschillende andere acties, samen met andere scholen, zoals een taartenverkoop, een rommelmarkt, een solidariteitsweek, een T-shirt-verkoop, staan nog op het programma.

Het succes van dit project toont aan dat solidariteit met de derde wereld op het KA Ekeren hoog in het vaandel gedragen wordt!

Paul Verlodt
coördinator Sahaya-project
leraar wiskunde

KA Ekeren
Pastoor De Vosstraat 19
2180 EKEREN
BELGIUM
03/541.14.28
http://www.kamsekeren.sgr1.gemeenschapsonderwijs.be

Je kan financiële giften voor dit schoolproject rechtstreeks sturen naar het KA Ekeren (rekeningsnummer 068-2328633-78). Maar omdat dit een algemene rekening is van de school, vermeld dan expliciet dat het bedoeld is voor: "Sahayaproject sponsoring bouw Jawahar Matriculation School".
Als je een fiscaal aftrekbare donatie wil doen, dat is mogelijk! Klik hier om naar onze donatie webpage te gaan.

Hartelijk dank voor je steun!


naar de webpagina van de Jawahar Matriculation Schoolsahaya logo

© Sahaya International, 2017; Webmaster: koen@sahaya.org

Donate now
Buy cards cards orphan school support higher education of promising students Indian embroidered cards